ONTDEK LISSABON OP DE FIETS

Een stad als Lissabon loont zich prima om op de fiets te ontdekken. Het klimaat is er over het algemeen zeer aangenaam en op de fiets ben je gezond bezig. Je kunt met de fiets ook meer plekjes ontdekken en zien dan wanneer je in een bus zit. Houd er wel rekening mee dat Lissabon niet helemaal vlak is. Dat betekent dat fietsen hier wel een iets zwaardere inspanning betekent dan in Nederland. Er zijn volop mogelijkheden om Lissabon op de fiets te ontdekken. Je kunt natuurlijk een fiets huren en vervolgens zelf op pad gaan. Je kunt deelnemen aan een fietstocht door Lissabon met een ervaren gids die je van alles laat zien en ook veel interessante informatie en tips kan geven.

Fietstours door Lissabon

In Lissabon kun je deelnemen aan verschillende fietstours. Deze fietstochten met gids (Nederlandstalig en bij sommige tours Engelstalig) kun je reserveren bij Baja Bikes. Dit bedrijf is gespecialiseerd in fietstochten in steden over heel de wereld.

Er zijn verschillende fietstochten die je kunt boeken, waarvan de Lissabon Highlights fietstour veruit de meest populaire is. Binnen een tocht van 3,5 tot 4 uur bezoek je de belangrijke bezienswaardigheden zoals Parque Eduardo VII, Praça Marquês do Pombal en Belem. Andere fietstochten in Lissabon zijn de studentenfietstocht en de privéfietstocht. Voor sportievelingen is er de Sintra Cascais Mountain Bike Tour waarbij je vanaf een hoogte van 488 meter begint en met prachtig uitzicht onderweg richting Cascais fietst.

Reserveren

Vooraf reserveren is een must. Zonder reservering kun je niet mee. Voor de Nederlandstalige Lissabon Highlights Tour geldt dat deze soms vrij snel uitverkocht zijn en dat op tijd reserveren daarom wel handig is. Dat is echter zonder risico, want je hoeft niet vooraf te betalen en je mag gratis wijzigen of annuleren. Mocht het weer je niet aanstaan dan cancel je de trip gewoon of je verschuift hem naar een andere dag. Bij een beetje regen zijn er ook gratis ponchos beschikbaar.

Bekijk alle fietstochten met gids in Lissabon

fietsen in Lissabon